Австралийската полиция премина на Kia Stinger

Полицията в австралийския щат Куинсланд смени служебните си Holden Commodore и Ford Falcon с Kia Stinger. Органите на реда получиха 50 нови автомобила, като предстои и останалите подразделения на полицията в страната да постепенно преминат на този модел.

„За нас това е много важен ден, тъй като се нуждаехме от един специален автомобил, с който да носим службата. Сега го получихме и сме много щастливи от този факт”, коментира комисар Йън Стюърт, началник на полицията в Кунсланд.

Полицейския Stinger е от топ-версията на модела, която е оборудвана с 3,3-литров туин-турбо V6 двигател. Той е съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия, като мощността му е 370 к.с. и 510 Нм. Фастбекът със задвижване на четирите колела ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,7 секунди и развива максимална скорост от 270 км/ч.

Плановете на министерството на вътрешните работи на страната и на корейския производител предвиждат пълна подмяна на автопарка на полицейските служби. Освен Stinger служителите на реда ще получат и всъдехода Sorento, който ще бъде използван за патрулиране в трудно достъпни райони на Австралия.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*