Алонсо даде най-бързо време в Льо Ман

TOYOTA GAZOO Racing. Le Mans 24 Hours Test, 1st to 3rd June 2018 Circuit de la Sarthe, Le Mans, France.

Двукратният световен шампион във  Формула 1  Фернандо Алонсо закова време от 3 минути и 19 секунди за обиколка по време на тренировъчна сесия за 24 часа на Льо Ман. Испанецът кара Toyota TS050 Hybrid и това е първото му участие в най-престижното състезание за издръжливост.

Изглежда, че определено той харесва Льо Ман. Тази писта е чудесна, особено за този тип кола. По-добро е дори от Спа, което пък ми напомня за Формула 1. Тази кола определено е направена за пистата на Льо Ман.

На друго място, малко по-надолу в часовите листове беше друг новобранец от LMP1 на име Дженсън Бътън (SMP Racing BR Engenering BR1-AER). Бившият съотборник на Алонсо в отбора на Макларън от Формула 1,също ще участва в таз годишното състезание на Льо Ман. Той даде петото най-добро време в тестовия ден.

Скоростта, която тези автомобили могат да постигнат е впечатляваща,каза Бътън. Наистина е нужно да вярваш в своята кола. Проблемът е, че има значително голям трафик и е трудно изпреварването на определени места.

Той добави, че дори предпочита да направи повече обиколки. „Не мога да чакам, продължаваме напред, въпреки че все още имаме да направим някои подобрения“, допълни Алонсо.

Часовникът тик-така, състезанието в Льо Ман е само след две седмици.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*