Ботас остава в Mercedes за 2018

През 2018 година Валтери Ботас ще продължи да бъде пилот на Mercedes във Формула 1. Това бе обявено официално световните шампиони. Новината беше повече от очаквана, като още след края на лятната пауза шефът на тима Тото Волф и пилотът бяха категорични, че ще подпишат, а Волф дори обясни, че това ще стане преди края на септември.

Валтери дойде по спешност в Mercedes преди началото на този сезон, след като световният шампион Нико Розберг изненадващо обяви, че слага край на кариерата си броени дни, след като спечели титлата.

„Тази година поставихме Валтери пред сериозно предизвикателство – той дойде при нас в последния момент, веднага се включи в битката в челото на класирането и стана съотборник на най-добрия пилот във Формула 1 – обясни Волф. – С оглед на това, резултатите на Ботас са повече от впечатляващи. Представянето му има върхове и спадове, като върховете са повече – той вече има две победи в Русия и Австрия.

„Беше повече от логично да продължим договора му, а и ние уважаваме спортсменските отношения между двамата ни пилоти, което за нас е важен бонус.”

Първият договор на Валтери с тима беше за една година с опция за още един сезон и сега тимът упражнява точно тази опция. Но за 2019, когато се очакват големи размествания на пилотите във Формула 1, в тима отново може да има свободно място.