Британец с Lamborghini наруши 33 пъти правилника само за 4 часа

Турист от Великобритания пристигнал в Дубай, където само за 4 часа успя да постави рекорд по глоби за превишение на скоростта. 25-годишният мъж, чието име не се споменава, взел под наем Lamborghini Huracan, с което 33 пъти превишил установения лимит, съобщава изданието The National.

При един от случаите полицейската камера е засякла суперколата да преминава със скорост от 240 км/ч. Някои от нарушенията са били отчитани на периоди от 1 минута, като за всичките си провинения британецът ще плати е 175 00 дирхама (близо 50 000 щатски долара).

„Веднага след пристигането си туристът е наел суперколата на стойност 354 000 долара и е тръгнал да се разхожда из Дубай. Най-голямото му нарушение е на пътя Sheikh Zayed Road – едно от най-оживените трасета в страната. Там разрешената скорост е 120 км/ч, а британецът е бил засечен с два пъти повече – 240 км/ч”, съобщава изданието.

От компанията за автомобили под наем – Saeed Ali Rent, съобщиха, че са били уведомени за глобите на следващия ден. Фирмата е била принудена да остави колата на британеца до изплащане на санкциите, тъй като според местния закон, те са на името на собственика. И ако автомобилът бъде върнат, без те да бъда платени, то самата компания ще трябва да ги покрие.

В крайна сметка нарушителят е заплатил глобите си, като се оказало, че 19 900 долара от тях са за превишената скорост, а останалите 28 600 – за освобождаване на колата, която е била конфискувана от полицията.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*