Бъдещето на Porsche Mission E

Компанията планира да създаде 20 000 бройки на колата, но може и да ги увеличи.

Porsche се отвориха, за да поговорят за разширението в производството им, което включва и създаването на Mission E. Наскоро компанията публикува интервю, където показват процеса на производство, но освен това, говорят и за новия модел.

Идеята за Mission E започна като концепция през 2015г. и изглеждаше прекрасно с издутите предни въздуховоди и врати, отварящи се назад. В последните месеци започнахме да виждаме все по-често и по-често въпросния модел по време на тестове на различни места, което ни дава по-ясна представа как ще изглежда завършената електрическа кола.

По време на интервюто, представител на Porsche потвърди, че компанията е готова за производството на 20 000 бройки, но има шанс да станат повече. Също така сподели, че автомобилът би трябвало да влезе в производство следващата година, но не уточни датата.

Очаква се, че обикновената версия на колата ще има 402 к.с., а най-мощната – 670 к.с. Всички би трябвало да имат обсег от 500 км, а 800-волтовата зареждаща система на Porsche, би трябвало да добави допълнителните 400 км след 20-минутно зареждане.

Porsche_Mission_E_-_IAA_2015_-_8_cropped
135315-cars-review-hands-on-porsche-mission-e-image19-tNPrhnFqOo
porsche-normal
Porsche-mission-E-driving
04-porsche-mission-e-concept-frankfurt-1