Вече са ясни двигателите на BMW X7

Една от най-очакваните премиери на предстоящия автомобилен салон във Франкфурт е дебютът на BMW X7, който ще бъде представен като концептуален модел. Баварците завършват тестовете на предсерийния прототип, но вече е ясно какви мотори ще бъдат използвани.
Според изданието Car&Driver, новият кросоувър първоначално ще се предлага с избор от 3 двигателя. Модификацията xDrive 40i ще получи 3-литров би-турбо мотор с 6 цилиндъра, развиващ 340 к.с. Версията xDrive 50i ще получи би-турбо V8 с 445 к.с., а xDrive 40d ще е с 3-литров турбодизел.
На по-късен етап ще се появят още два варианта. Първият ще бъде хибрид, в който влизат 2-литров бензинов турбомотор и електродвигател. Мощността на системата ще е 326 к.с. А вторият ще бъде топ-версията на модела с W12 мотор, като това вероятно ще бъде 6-литров би-турбо агрегат, който при BMW 760i развива 544 к.с.
Най-скъпата модификация ще получи и салон в стил Bentley Bentayga с 4 отделни луксозни седалки, всяка от които ще има голям брой възможности за настройки, а също така и допълнителна функция за масаж.