Главният инженер на Tesla напусна компанията

Водещият инженер на американския автомобилен производител е напуснал компанията, съобщава вестник The Wall Street Journal. Според инфорацията на изданието, вицепрезидентът по инженерната част Дъг Фийлд, няма да се върне от дългия отпуск, който си взе още в началото на май.

От Tesla потвърдиха, че Фийлд вече не е част от компанията и след 15 години работа той ще поеме в друга посока. Загубата му е поредният удар срещу производителя на електромобили, тъй като имено той е в основата на опростяването на конструкцията на Model 3. Благодарение на това компанията успя да постигне и по-ниска цена на автомобила.

Само ден по-рано шефът на Tesla – Илон Мъск, обяви, че обемът на производство на Model 3 е достигнало поставената цел от 5000 единици на седмица и вече се гони нов цел – 6000 бройки. Това трябваше да стане още в края на 2017 г., но заради серия проблеми в технологичния процес така и не се случи.

„Вече станахме истински автомобилен производител”, коментира в типичния си стил Мъск, тъй като към тези 5000 бройки от Model 3 се добавят и по още 1000 бройки от Model S и Model X. А в началото на 2019 г. към тях ще се присъединят Tesla Roadster и вторият кросоувър на марката – Model Y.

Въпреки изявленията на Мъск, експертите са скептично настроени, че Tesla ще успее да задържи тези темпове на производство. Според някои от тях реално компания ще може да произвежда не повече от 3500 единици от Model 3 средно на седмица до края на годината, което съвсем не е достатъчно за излизане на печалба.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*