Най-голямата кола на Alfa ще е SUV

Големият SUV, който планира Alfa Romeo, ще бъде най-голямата кола, която е произвеждала компанията. Около 2020г. новото SUV ще бъде с хибридно задвижване с приблизително 400 к.с. Идеята е новият модел да се конкурира с коли като Audi Q7, BMW X5, Mercedes GLE или пъл Volvo XC90 и ще бъде много по-голям от Stelvo.

Вместо да развива нова платформа, компанията ще си спести пари като използва същата архитектура като при Giulia и Stelvio, но очевидно адаптирана за други потребности. Това не е само слух, след като техническия мениджър на компанията, Роберто Федели, загатна, че това ще се случи:

„Stelvio със сигурност носи ДНК-то на Alfa Romeo, но защо да не пренесем това в една малко по-голяма кола?“

В последствие той подсказа, че хибридното задвижване няма да бъде с плъг-ин система, а ще е по-скоро ориентирано към динамика, вместо ефикасност. Мощността ще бъде приблизително 400 к.с., идващи от 2,0-литров бензинов двигател с 4 цилиндъра и 48-волтова e-turbo система.

Очаква се новата кола да е с 200 кг по-тежка от Stelvio не само заради размера, но и хибридното задвижване. Тестовете на симулатор вече са започнали и от компанията доволно докладват, че идеята изобщо не е толкова лоша.

alfa_romeo_stelvio_05
download (1)
dsc_8628
maxresdefault