Григоров втори в клас TER2 Cup на рали Антиб

antibes2018_12
antibes2018_07
antibes2018_08
antibes2018_09
antibes2018_13
antibes2018_14
antibes2018_11
antibes2018_15
antibes2018_10

Успешно за „Григоров рейсинг тийм“ завърши рали „Антиб“. Григтор Григоров с навигатор Йордан Йорданов извоюва второ място в клас TER2 Cup, трето в клас ТЕR 2WD и завърши на осма позиция в общото класиране на ТЕR шампионата.

 

Определено за отбора главната цел беше да финишират това трудно състезание на достойна позиция в различните класове и да поддържат едно добро, равномерно темпо, което те успяха да поставят от самото начало.

 

За представянето си и цялостно впечатление, пилотът Григор Григоров споделя:

„Изминалото рали беше най-трудното и техничното в досегашната ми кариера. Радвам се, че осъществих една мечта да се състезавам на отсечки, по които безспорно велики имена на спорта са минавали. Изпълнихме началните си цели и убедително се установяваме на международна сцена като конкурентно-способен отбор. Изключително съм щастлив, че с Йордан Йорданов записахме етапна победа на най-прочутата в историята на спорта отсечка „Кол дьо Турини“, за което получихме и специална награда. Доволен съм от себе си и екипа и им благодаря за всеотдайната работа!“

 

Заради грешката с избора на гуми, която допуснаха в съботния ден, след всеки манш отборът е бил нащрек за всевъзможни ситуации и са сменяли своята стратегия, за да бъдат подготвени. Резултатите не закъсняха, неделният ден беше изключително успешен за тима.

 

„С увеличаване на темпото, успяхме да надминем основния ни конкурент на някои етапи, но за още по-високи успехи се учим от най-добрите състезатели на това ниво „, допълни Григоров.

 

Следващото състезание от TER шампионата, в което отборът ще участва, ще бъде рали „Ипър“, Белгия, 21-23 юни 2018 г.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*