Григоров в битка с атмосферните условия в Антиб

Днес е вторият и последен ден от рали „Антиб“. На екипажа Григоров/Йорданов му предстоят 6 скростни етапа, с обща дължина 97 състезателни км.

Вчера те започнаха с добро темпо, бяха изключително близо до основния им конкурент и имаха реални шансове да го надминат. След първата половина на деня отборът беше твърдо решен да даде всичко от себе си и да атакуват максимално.

За второто минаване на двете най-дълги отсечки – легендарната „Кол дьо Блен“ и техничната „Консей Департментал“ избраха четири гуми с твърда смес, но за съжаление метеорологичните условия в околоността са безкрайно непредвидливи и нямаха късмет с времето. Още в началото на етапа, пътната настилка е била мокра, с локви, на места със стичащи се реки:

Григор Григоров: „Определено времето ни изненада. Усещането в колата по време на отсечката беше все едно караме скейтборд, но със 150 км/ч в гората, толкова нестабилен беше автомобилът. Бяхме на абсолютния лимит на сцепление през цялото време, но съумяхме да управляваме внимателно, без риск за нас и автомобила. Нашият основен конкурент беше рискувал да стартира с две гуми за мокра настилка, рискът му се оказа успешен и това му даде огромна преднина.“

Всичко преминато дотук е един безценен и поучителен опит, от който целият отбор ще се възползва максимално.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*