Дебют на автобуси и подаръци от СБА на Tourist Auto Show в Бургас и Варна

С приближаването на датите за провеждане на регионалните изложения Tourist Auto Show в Бургас и Варна (19 до 22 април и от 26 до 29 април, на паркинг магазин „Метро“) стават ясни все повече експонати и дейности на изложителите. Както и може да се очаква на туристическо автомобилно изложение, ще присъстват актуални премиерни автобуси.

Компанията „Булавто“ ще изложи 19+1 местен туристически автобус в Бургас и Варна, както и товарен ван Iveco Daily.

Новият Iveco Daily е изцяло препроектиран, за да отговори на всички нужди на лекотоварния транспорт. Новата конструкция оптимизира товарния обем. Новите междуосия подобряват движението, система на окачване подпомага работата и намалява теглото. Новият Iveco Daily е автомобил с мисъл за бизнеса – с по-голям обем, по-достъпна товарна платформа и намален разход на гориво.

Създаден е, за да отговори на съвременните нужди на лекотоварния транспорт – от здравата шаси кабина с двойни гуми до вана с единични гуми – със своята ненадмината пъргавина в града и на магистралата. С новия Iveco Daily можете да избирате между 8000 заводски версии, получени чрез комбинации от различни каросерии, междуосия, мощности и полезни товари.

 

По време на изложението във Варна и Бургас ще дебютира и Scania Touring. Конфигурацията с две или три оси предлага капацитет за пътници от 45-55 седалки и 51-59 седалки, като и двете конфигурации предоставят гъвкава маневреност. С мощно изградения си интериор, това е гъвкав автобус, проектиран да се справи с изискванията на случайни превози и за редовни линии на дълги разстояния. Scania предлага добре проектирано ергономично работно място. Таблата са логични и всеки детайл се вписва в добре функциониращото цяло. Позволяващият много корекции волан, заедно с висящи педали, позволяват на шофьора да намери оптимална позиция за по-безопасно и по-комфортно шофиране. Моделът се предлага в дължини 12,1, 12,9 и 13,7 м, има множество системи за сигурност като дискови спирачки Scania, електронна спирачна система, Scania Opticruise, ретардер Scania, система на Scania за следене на налягането в гумите и Alcolock. Двигателите са 9,0-литров с 360 к.с. и  13-литров с 360-490 к.с., а опциите за гориво биодизел, HVO и дизел.

 

Съюзът на българските автомобилисти (СБА) също се включва в предстоящите автомобилни изложения Tourist Auto Show в Бургас и Варна. Организацията ще представи на специален щанд пред всички посетители своите услуги пътна помощ, годишни технически прегледи и асистанс продукти – членски карти на СБА. Желаещите ще могат да се запознаят с най-новата кампания на СБА за пътна безопасност „Най-добър млад шофьор на България“. Представена ще бъде и световната кампания на ФИА за по-малко жертви по пътищата „3500 живота“, която се провежда с участието на Фарел Уилямс, Фелипе Маса, Йохан Блейк и Рафаел Надал. На щанда си организацията ще проведе специална томбола и ще награди по петима и в двата града със Сребърна ПЛЮС карта. Картата дава право на напълно безплатен годишен технически преглед, денонощно и неограничено покритие с услуги пътна помощ в цялата страна и редица други. Освен томболата от СБА са подготвили да раздават талони за отстъпки от своите услуги, рекламни материали и подаръци, както и да покажат чисто новия специализиран автомобил за пътна помощ VW Crafter. На място ще може да се получи полезна информация и съвети за правилна експлоатация на автомобила и безопасно шофиране.

 

Своите дейности ще представи в Бургас водещата национална компания за отдаване на автомобили под наем в България Top Rent A Car. Оперира с най-големия автопарк на рент-а-кар пазара в България, като през 2018г. наброява над 1200 автомобила. Компанията предлага услугата резервиране и отдаване на коли под наем в 12 офиса в цялата страна и доставки на място до всеки град и курорт в страната, както и големите летища на Балканите.

Основната им цел е предоставянето на високо ниво на професионално обслужване. Отделят особено внимание на измерването на клиентската удовлетвореност и нейното непрекъснато подобрение чрез професионално обслужване, технически иновации, нови автомобили и конкурентни цени. През 2017г. Top Rent A Car става първата рент-а-кар компания в България, предлагаща хибридни автомобили. Компанията има над 150 000 клиенти и оперира на пазара от 14 години, има над 3000 ревюта и над 92% препоръка.