Дизайнерът на Нощният Ездач разкраси Ferrari 308

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Единственото по рода си 308 GTS, персонализирано от Джордж Барис се продава на търг.

Този телевизионен спомен е малко по-различен от останалите по отношение на дизайна. Човекът, отговарящ за тази черта на това Ferrari 30 GTS е самият Джордж Барис. Артистът, който стои зад оригиналния Батмобил от 1966, както и К.I.T.T. на Нощния Ездач.

Той е закупил въпросното Ferrari през 1978, но разбира се, приложил върху нея гения си върху това 308 с V8 двигател и 255 к.с. Той е променил предните и задни дъги, раздухвайки ги за ефект. Също така е добавил супер широки колела и гуми.

Изскачащите фарове също претърпяха сериозни промени. Заменени са със светлини, вдъхновени от 512 BB и вече се намират под предната броня. След това дошъл реда на нов преден спойлер. Както и на решетка отпред. А да, и нов заден спойлер. Да не говорим за златното и кафявото като нови цветове. Доста смело.

Джордж променя и голяма част от интериора – облицова седалките, слага дигитален инструмент. Освен това е добавил и NEC телефон, Sony телевизор, Kenwood стерео уредба, камера за задно виждане и други.

Колата изминала само 8000 километра, откакто е закупена. Има нов ангренажен ремък, обтегач и обслужване на съединителя. Така че, всичко е наред.

Още един интересен факт е, че тази кола наистина се е появявала на телевизионните екрани. И то рамо до рамо с K.I.T.T. под името Dagger D-X: „жребецът на лидера на незаконна банда за улични състезания“. На практика е като „Бързи и Яростни“.