Дизеловият Ford Focus ST вече е по-бърз

Mountune не са съгласни, че дизелът загива. Ето защо са добавили тунинг опция, която всеки в Англия може да си инсталира сам. Добавят се 20 к.с.

Дизелът явно още не е мъртъв, а ако вие го предпочитате, имаме добри новини за нас.

Ford Focus ST дизел, или както Ford не иска в никакъв случай да бъде наричан, STD, не е ужасен. Определено е далеч от най-добрата ST кола на компанията, но можеше и да е по-зле.

В опит да вдъхнат малко живот на колата, Mountune, тунинг-къщата на Ford са разработили пакета „m460D“. Той добавя 20 конски сили и това сваля времето за ускорение до 100 км/ч със значителните 0.7 сек, като вече крайното време е 7.4. Доста похвално за дизелов хечбек.

Според Mountune, STD-то става „ с по-гладко управление, по-пъргаво и като цяло по-приятно за каране.“ Става въпрос за OBDII кабел, който вкарва нов код в системата на Focus-а, за да подобри представянето му. Също така получавате и малка значка „Mountune”.

Понеже инсталирането на подобрението не изисква истинска работа под капака, тунинг-къщата с удоволствеи предоставя възможността на хората да го свършат и от вкъщи. Разбира, се всичко може да се случи и в централата на компанията в Есекс, което излиза по-евтино, защото не трябва да си купувате кабела.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*