Европейската Honda CR-V получи турбомотор

2018 Honda CR-V VTEC TURBO Petrol

Японският производител Honda представи европейската версия на кросоувъра си CR-V. За разлика от другите пазари, на които моделът се предлага с атмосферни двигатели и вариаторна скоростна кутия, автомобилът за Стария континент ще бъде оборудван с турбомотор, който се съчетава или с механична кутия или с безстепенна трансмисия CVT.

2018 Honda CR-V VTEC TURBO Petrol

Агрегатът за Европа е 1,5-литров от семейството VTEC Turbo, като той дебютира при новото поколение на Civic. При CR-V двигателят е претрпял промени, като му е поставен специално разработен за него турбокомпресор. Мощността на варианта с механична скоростна кутия е 173 к.с. и 200 Нм, докато при вариатора показателите са 193 к.с. и 243 Нм въртящ момент.

Ускорението от 0 до 100 км/ч при Honda CR-V с турбомотор отнема 9,3 секунди, а максималната скорост е 211 км/ч. Кросоувърът е получил и модернизирана система за задвижване на четирите колела. При нея 60% от въртящия момент се предава на задната ос.

В стандартното оборудване на кросоувъра влизат 6 въздушни възглавници и комплекс от системи за безопасност и асистенти на водача, носещ името Honda Sensing. В него влизат адаптивен круиз-контрол, система за поддържане на лентата на движения и разпознаване на пътните знаци.

2018 Honda CR-V VTEC TURBO Petrol

Цените на европейската версия на най-популярния кросоувър на японския производител все още не са съобщени официално. Знае се само, че на Стария континент новото поколение на Honda CR-V ще се предлага както с 5, така и със 7 места.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*