Електрическата състезателна кола на Volkswagen

Преди около 3 десетилетия, VW използва Golf с два двигателя за международното Пайкс Пийк състезание. Сега има нов заместник, който ни напомня на I.D. концепциите.

Volkswagen решиха да ни подразнят с още няколко рекламни снимки за колата, която ще използват за катеренето на хълма догодина. С огромните си спойлери отпред и отзад, концепцията изглежда бърза, дори когато е спряла.

Последният път, когато компанията участваше в това състезание, беше през 1987г. с един брутален Golf с два отделни двигателя – един за предната ос и един за задната. Опитът си струваше, но колата така и не завърши.

Новият кандидат се разработва от Volkswagen Motorsport и напомня на изтребител. Инженерите имат задачата да победят миналогодишния рекорд в EV категорията от 8 минути и 57.118 секунди на Рис Милън с неговото е0 РР100.

Международното Пайкс Пийк състезание по хълм е едно от най-известните ежегодни автомобилни събития, като традицията е започнала още през 1916 близо до Колорадо Спрингс. Трасето предствалява 20 км, изпълнени със 156 завоя и завършва на 4300 м надморска височина.

vw-electric-race-car-for-2018-pikes-peak-teaser
vw-electric-race-car-for-2018-pikes-peak