Електрическият Morgan EV3 е планиран за следващата година.

Това е добре познатият автомобил на 3 колела, който всички обичат. Само че сега е електрически.

Точно така, Morgan обявиха производството на това странно нещо за края на следващата година, като включва напълно електрическа задвижваща система.

Съюзяват се с Frazer-Nash Energy Systems, за да дадат на EV3 “по-добри способности с възможност за бързо зареждане“, заедно с по-нисък център на тежестта и по-бързо ускоряване от това, което чухме първоначално за EV3 през миналата година.

Според компанията, превозното средство ще достига скоростта от 100 км/ч за около 7 секунди, което е с 2 секунди по-бързо от първоначалната идея от 2016г. Също така е доста леко (под 500кг) така че би трябвало усещането да е необикновено.

Също така ни е обещан обсег от 200 км, литиево-йонна батерия с 21 kWh, свързана с 34,8kW-ов мотор, задвищващ задното колело. Да, само едно е. Великолепно.

Тялото също е особено. Философията е същата като на стария модел, но е повече… е, вие си преценете.

„Работихме основно върху това да оптимизираме архитектурата на EV3 така, че да създадем кола, предлагаща надеждност, достатъчен обсег и ободряващо представяне, комбинирано с чистото усещане от управлението, което се очаква от всеки ръчно направен Morgan” обясни мениджъра Стийв Морис.

Цената? Малко над 66 500 лв. Кажете ни, че сте поне заинтересовани…

lead_image_-_morgan_ev3_-_image_1
morgan_ev3_-_image_2
morgan_ev3_-_image_3