Ето го новия Duster

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

За 7 години Dacia Duster успя да привлече над милион клиенти и се превърна във флагман на компанията. По време на салона във Франкфурт брандът на Renault представи новото поколение на модела. Дизайнът е нов, както и обзавеждането вътре. Размерите не са променени, макар че предна и задна част изглеждат по-широки. На покрива има модифицирани алуминиеви релси, нови са и 17-инчовите джанти.

В интериора арматурното табло е изцяло променено, за да се придаде по-висококачествено и ергономично излъчване. Седалките са изцяло модифицирани, предлагайки подобрен комфорт и по-добра упора на тялото. Специално внимание е отделено на материалите, монтажа и изпълнението.

 

Новият Duster предлага гама от оборудване, което се предлага за първи път в семейството на Dacia. Списъкът включва система от четири камери с различни перспективи, предупреждение за сляпа точка (BSW), въздушни възглавници тип завеса, автоматична климатична система, безключово влизане в автомобила и автоматично включване на фаровете. Новият Duster е оборудван със система от четири камери (една отпред, по една от всяка страна и една отзад), която следи зоната около автомобила.

 

 

Обновявайки своя емблематичен модел, Dacia възнамерява да продължи да надгражда своя успех и да запише нови продажбени рекорди. Продадените 332 800 автомобила Dacia през първата половина на 2017 представляват ръст от близо 12%.

 

Новият Duster се предлага с избор от два бензинови двигателя: SCe 115 (2WD) и TCe 125 (2WD и 4WD), като и двата са свързани с механична скоростна кутия. Налични са и два дизелови двигателя: dCi 90 (2WD) и dCi 110 (2WD и 4WD), които също са свързани с механична скоростна кутия, макар двигателят dCi 110 (2WD) да може да се свърже с автоматична трансмисия EDC. Версията LPG на SCe 115 също се предлага като опция.