Започва мега картинг състезание

Станете главни герои в Red Bull Kart Fight Bulgaria 2017

 

Един от най-успешните български пилоти – Павел Лефтеров, е двигател на събитието Red Bull Kart Fight Bulgaria 2017. Това е картинг надпревара за всички любители на този спорт, които имат смелостта и крилата да натиснат педала на газта и да покажат пилотските си възможности на пистата. Варненецът и организаторите канят всички състезатели от цялата страна да покажат картинг уменията си на някоя от четирите писти в посочените срокове:

 

  1. Варна – картинг писта Варна от 01.09. до 15.09.
  2. Стара Загора – картинг писта Биго карт от 02.09. до 16.09.
  3. Пловдив – картинг писта Лаута от 08.09. до 22.09.
  4. София – София картинг Ринг от 09.09. до 23.09.

 

Състезанието ще се проведе в три етапа:

  1. Индивидуални квалификации в четири града – Варна, Стара Загора, Пловдив и София. Всеки, който иска да участва ще разполага с 14 дни, за да постигне най-добро време на някоя от пистите. 20-те най-бързи състезатели от всяка писта ще се класират за регионалните квалификации.
  2. Регионални квалификации – Тримата най-добри пилоти от всяка писта ще се класират за Финала във Пловдив на 30-ти септември.
  3. Финал – Дванайсетте най-добри състезатели ще премерят сили, умения и издръжливост в надпреварата за титлата шампион на България.

Победителят ще спечели незабравимо пътуване до Red Bull Ring, Австрия, където ще има възможността да тества и да се наслади на уникалното усещане да бъде пилот на KTM X-Bow.

 

Състезанията ще бъдат във Варна на 16 септември, в Стара Загора на 17, в Пловдив на 23, и в София 24. Големият финал е в Пловдив на 30 септември.