За какво ти е SUV като може да имаш напомпано комби

Невероятният високопроходим E-Клас All Terrain ни напомня защо SUV-тата са прекалени.

Светът буквално се разпада. Всеки, който е карал по път, отдавна забравил предназначението си, ще разбере. Пътищата все пак не са безсмъртни.

Следователно, ако следвате крайно ненаучна и странна логика, бихте решили, че едно голямо SUV би решило проблемите ви. Големи са. Комфортни са. Ще абсорбират неравностите и са наистина безопасни за хората вътре.

Грешно.

Не напълно, на практика SUV-тата могат да предложат доста от тези неща, някои дори са доста добри в тях, но това от което се нуждае всеки умен купувач е комби.

Да. Комби. По-точно някое от тези, които са способни да се справят с почти всички терени. Отлични примери за това са Audi A6 Allroad, всеки Volvo Cross Country модел, или пък Mercedes Е-Клас All Terrain.

Ако се съсредоточим над последния пример, ще намерим кола с огромен, 640-литров багажник (може и 1820 литра със спуснати седалки), с постлан, лесен за миене гумен килим. Доста полезно ако имате куче, което не разбира точно какво не е хубаво да прави и къде.

Ако отправим поглед към останалата част от интериора на E-Класата, ще видим достатъчно място за 5 човека и много екстри, като Burmester стерео система, безконтактен ключ, панорамен стъклен покрив и качеството, което може да се очаква от съвременен Mercedes.

Движи се невероятно. 4х4 системата си върши работата без да ви напомня през 5 минути за това. Проходимостта е увеличена с 29 мм в сравнение с нормалното Е комби, а въздушното окачване допринася за гладкото минаване през лошия асфалт.

Под капака намираме V6 дизелов двигател, който е толквоа добре направен, ( като всичко останало в колата ) че забравяте, че двигателят, който ви изстрелва така не е бензинов. Става въпрос за близо 265 к.с., които превръщат скучното ежедневие в емоция и комфорт.

Този тип коли са всичко, което ви трябва ако сте семеен, имате кално куче или пък искате да излезете от пътя за забавление. Освен това тегли разни неща. Големи и тежки неща. SUV-тата са големи и способни, но по-голямата част от тях не ви трябва.

11353
203739_volvo_v90_cross_country
a6_009
a6_008
11212
203737_volvo_v90_cross_country
11249