Идеята на Aston Martin за личен междуградски самолет

Aston излита в бъдещето вертикално, без вредни емисии и с обсег от 320км.

Всички знаем, че Aston Martin се справя добре в създаването на бързи превозни средства, предназначени за земята. Дори имат опит и на водни повърхности – AM37 моторницата с над 1000к.с.

Сега идва ред и на небето. Запознайте се с Volante Vision концепцията.

Проектът все още не е реализиран, но изглежда добре обмислен. Първоначално, идеята може и да прилича на много, много закъсняла първоаприлска шега, но Aston твърди, че сериозно разглежда начини за развитие на проекта.

Идеята е създадена от човека зад красивите дизайни на Aston Martin, Марек Райхман. Той също така има на своя страна и Rolls-Royce (компанията за авиационни двигатели, а не тези, които правят Phantom.), Cranfield University и Cranfield Aerospace Solutions.

Компанията иницатор нарича Volante концепцията като „проект за близкото бъдеще, осигуряващ летящо електрическо превозно средство за градско и извънградско луксозно пътуване.“

Вице-президентът на Aston Martin, Саймън Спроул се изказа: „Когато започнахме проекта преди 18 месеца, идеята звучеше налудничаво и имаше твърде много пречки, но сега виждаме, че в този пазар има сериозен потенциал. Виждаме, че много други марки също са вперили поглед към небето – Audi, Porsche, Mercedes разглеждат начини за улеснено въздушно пътуване.“

„Aston Martin е луксозна марка днес. Прочути сме с колите, които създаваме, а също така имаме и проект, създаден за водата. Сега обаче ни интересува придвижване от следващото поколение. Rolls-Royce и Cranfield са на наша страна“, добави той.

Целта, която инженерите ще се опитат да постигнат е произведението им да е способно на максимална скорост от 320 км/ч и също толкова километра обсег.

volante_vision_concept_11
volante_vision_concept_1
volante_vision_concept_8
volante_vision_concept_7
volante_vision_concept_10
volante_vision_concept_6
volante_vision_concept_4
volante_vision_concept_2
volante_vision_concept_3
volante_vision_concept_9
volante_vision_concept_5

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*