Изложение на суперавтомобили идва в България

C&C Brescia 2018_6
C&C Brescia 2018_7
C&C Brescia 2018_1
C&C Brescia 2018_
Petya Bertoni_
C&C Brescia 2018_5
Petya Bertoni
C&C Brescia 2018_3
C&C Brescia 2018_4
C&C Brescia 2018_2
C&C Brescia 2018

В събота, 2 юни, ще се състои първото в подобен формат изложение на суперавтомобили у нас, Cars & Coffee, като част от най-големия автомобилен феномен в света. България се присъединява към останалите над 40 държави от общността Cars & Coffee в Европа, Америка, Азия, Африка и Близкия Изток, в които франчайзът вече има дългогодишни традиции и в които се провеждат общо над 120 събития годишно. Някои от тях, например в Бреша, Италия, привличат повече от 1500 участници и над 25 хиляди посетители.

На събитието в България всички запалени автомобилни ентусиасти ще имат възможност да разгледат отблизо някои от най-редките модели автомобили в света с двигатели от над 500 конски сили, а собствениците им да се срещнат при закрити врата и да създадат контакти едни с други в неформална, приятелска атмосфера. На Cars & Coffee Bulgaria ще бъдат събрани над 30 дизайнерски, колекционерски, спортни и класически (ретро) коли на марки като Lamborghini, Ferrari, McLaren, Rolls-Royce, Bentley, Bugatti, Aston Martin и селектирани модели на Porsche, Mercedes и Jaguar.

Притежателите на супер и хиперавтомобили могат да кандидатстват за участие в Cars & Coffee Bulgaria на онлайн платформата cars.coffee най-късно до 28 май. Онези, чиито автомобили бъдат одобрени, ще бъдат поканени да се присъединят към първата част от събитието на 2 юни в RIU Pravets Resort, включваща закуска и брънч, презентация на проекта и награждаване с приза “Best of the Show” (“Най-добър автомобил на изложението“) под формата на мини Pagani, изработена специално за случая и подписана лично от Хорацио Пагани. Ще присъстват специални гости от централата на компанията Cars & Coffee в Италия и представители на авто-мото индустрията, включително от дизайнерските и маркетинг екипи на високия клас автомобили като Ferarri и Pagani. В следобедните часове участниците ще се отправят към София за втората, публична част на събитието. Супер и хиперавтомобилите ще бъдат разположени пред зала “EFE” на хотел ”Маринела“, а изложението ще бъде отворено за посетители от 17:00 до 19:00 часа. Пилотното издание на форума се осъществява с подкрепата на Lavazza, Vilner, р-т Bulgar, Street Lounge, Bertoni, хотели RIU Pravets и “Маринела” и медийното партньорство на сп. TopGear, DARIK и WebCafe.

Събитието се организира от Петя Бертони, маркетинг мениджър на самия лицензиант Cars & Coffee и притежател на лиценза за Cars & Coffee в България. Завършила е маркетинг, комуникации и глобални пазари в университета Milano-Bicocca, Италия, курс по Fashion & Luxury Brand Management в Istituto Marangoni и магистратура по Automotive Design, Color & Trim. През последните 4 години гради кариерата си в автомобилния сектор в италианска компания за дизайн и изработка на прототипи на автомобили, самолети, влакове, мотори и яхти. Страстта ѝ към суперавтомобилите я среща и с феномена Cars & Coffee.

“Много бих искала и си пожелавам Cars & Coffee да ни обедини в обща цел, а именно изграждането на положителен имидж на България пред света. Вярвам, че именно чрез такива събития можем да покажем, че сме малка, но изключително привлекателна за подобен тип форуми Европейска страна. Cars & Coffee е проект, който ме кара да горя отвътре, да усещам бензина в кръвта си, точно както в моментите, когато настъпвам педала на газта. Подготвяйки събитието тук, срещнах партньори и съмишленици, които споделят тази страст и вярвам, че заедно ще създадем една нова традиция“, споделя Петя Бертони.

В дългосрочен план стратегията за Cars & Coffee Bulgaria е да реализира и другите типове събития, които се провеждат в държавите от “семейството“ на Cars & Coffee, а именно турове в страната и включването ѝ като дестинация от по-мащабните, международни обиколки със супер и хиперавтомобили.

 

1 Kоментар

  1. Браво! Нека успехът на събитието надмине всички очаквания! Крайно време е в България да се случват и да се говори за такива събития и празници на душата! Не да се ожалваме само колко сме зле ! Постиженията ни зависят от нас!

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*