Името Cullinan е потвърдено за новия Rolls-Royce

„Високото превозно средство“ ще бъде разкрито по-късно тази година.

Поредният автомобилен производител навлезе в пазара на SUV-тата, след като Rolls-Royce обявиха, че „чакането е вече към края си“. Луксозната компания, притежавана от BMW, също разкри, че името на новия им модел ще бъде “Cullinan”. В интерес на истината, само преди няколко месеца, този проект беше само идея с неясно бъдеще, но сега има резервирано място в каталога на RR като първото им SUV, създавано някога.

За произход на името се счита диамантът Кълинан, който според уикипедия е „най-големият необработен диамант с качеството на скъпоценен камък, намиран някога“. Открит е в Южна Африка през януари 1905г. и е кръстен на председателя на мината, в която е открит. Изпълнителният директор на Rolls-Royce, Торстен Мюлер-Йотвос, вярва, че това е най-подходящото име за втория модел на компанията, използващ алуминиевата платформа, която откриваме и при Phantom.

Cullinan ще бъде представен на някои от лоялните клиенти на компанията в близкото бъдеще, но официалното представяне ще бъде по-късно тази година, вероятно през лятото. Новият RR по всяка вероятност ще използва същия 6.75-литров V12 двигател, който лежи и под капака на Phantom VIII и ще задвижва луксозното SUV.

2019-rolls-royce-cullinan-teaser (1)
2019-rolls-royce-cullinan-teaser
2019-rolls-royce-cullinan-teaser (2)
2019-rolls-royce-cullinan-teaser (3)