Индийци направиха електрическа хиперкола

Индийската компания Vazirani Automotive представи на Фестивала на скоростта в Гудууд своя първи модел – електрическата хиперкола Shul. Дизайнът на машината, която засега представлява само пълноразмерен макет, е разработен с помощта на Кадзунори Ямаути – създател на серии от видеоиграта Gran Turismo.

В основата на Vazirani Shul е поставен пространствена рама от олекотени материали. От тях е направена и по-голяма част от каросерията. Техническите характеристики засега не се съобщават, но се знае, че хиперколата е получила 4 електромотора – по един на всяко колело.

В силовия агрегат е включен и блок батерии с тегло 300 кг, както и микрогенератор, който е разработен във Великобритания от неизвестна към момента фирма. Той работи на бензин и зарежда електрическите двигатели.

Според шефа на индийската компания Чанки Вазирани, който е и главен дизайнер, основата идея на хиперколата не е да удиви света с технически характеристики, а да предложи отлична управляемост.

Машината ще се произвежда в Калифорния, където се намира дизайнерското студио Vazirani Automotive. Основни партньора на компанията в този проект са производителят на гуми Michelin и отборът от Формула 1 – Force India. Тестовете на прототип Shul ще старират до края на годината.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*