И VW Golf R пострада от новите екостандарти

Германският производител Volkswagen е принуден да намали мощността на хот-хеча Golf R с 10 к.с., съобщава Autocar. Причината е влизащите в началото на септември нови стандарти за измерване на вредните емисии WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure). Те заменят действащия още от началото на 70-то години на миналия век цикъл NEDC.

Решението на немската марка ще засегне всички автомобили, които в момента са в процес на производство. Компанията вече е уведомила всички клиенти, които са си поръчали модела и те са наясно, че мощността на хот-хеча ще намалее от 310 на 300 к.с.

Как ще бъде извършена промяната, засега не се съобщава. Вероятно ще бъдат внесени изменения по изпускателната система на автомобила, като целта е само една – достигане на новите нива на вредни емисии по цикъл WLTP.

Хечбекът VW Golf R е оборудван с 2,0-литров бензинов турбомотор, който досега предлагаие 310 к.с. С него автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,6 секунди. За модела е достъпен и пакет Performance, който позволява максималната скорост да бъде увеличена от 250 на 267 км/ч. В пакета влизат още титаниева изпускателна система Akrapovic, по-мощни спирачки и пренастроено окачване.

По идентичен начин по-рано процедираха и в Seat, където намалиха с 10 к.с. мощността на „братчето” на Golf – Leon Cupra. Причината е същата – новите екологични стандарти, заради които хот-хечът на испанците вече ще развива 290 коня.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*