Концепцията на BMW за M8

Представеното видео би ви помогнало да разберете повече за новата перла в короната на баварската компания. Съперничеството между M8 и AMG GT 4-Door привлече вниманието на посетителите на автосалон Женева.

Докато суперколата на Mercedes е насрочена да започне с продажбите още това лято в Европа, тази на BMW е само концепция за момента, но пък за сметка на това е прелестна. Идеята на M8 е да замени M6 GC, но версията с 4 врати ще излезе след кабрио и купе версиите.

Концепцията навлиза в категорията на Porsche Panamera и се очаква да я видим по пътищата през 2020г. Също така таим надежди представеният в Женева Saleve Vert цвят да бъде наличен за купувачите. Това, което видяхме прилича на почти завършен автомобил, който скоро ще може да започне производството си.

Забелязахме, че прозорците на автомобила са затъмнени, което подсказва, че интериорът явно не е напълно завършен. Вероятно няма да е нещо много по-различно от концепцията за интериора на обикновената 8-ма Серия, може би една идея по-спортно – все пак говорим за M Power.

Предполагаме, че под капака ще лежи 4.4-литровият V8 двигател с повече от 600 к.с., отиващи към xDrive системата. Ще разберем повече за версията с 2 врати на M8 по-късно тази година, при официалното представяне на автомобила.

bmw-m8-gc
bmw-concept-m8-gran-coupe (1)
bmw-m8-gc (3)
bmw-m8-gc (1)
bmw-m8-gc (2)
bmw-m8-gran-coupe-concept-geneva-2018
bmw-concept-m8-gran-coupe
bmw-concept-m8-gran-coupe (2)
bmw-m8-gc (4)