Концепция за Toyota GR Super Sport вади 1000 к.с.

Надяваме се да влезе в производство.

Mercedes-AMG си има Project One, Red Bull Racing и Aston Martin имат Valkyrie. Тези компании, с опита си във Formula 1, прилагат знанията си за създаването на нова категория суперколи. Сега, Toyota иска да направи същото, за създаването на GR Super Sport. Засега планът е само една концепция, но думите на президента на Toyota, Акио Тойода, показват желанието му за създаване на хибридна суперкола, която може да се движи свободно по улиците.

Под капака на GR Super Sport се намира 2.4-литров V6 двигател, който е част от хибридна задвижваща система за създаването на впечатляващите 1000 к.с. Задвижват се 18-инчови колела, направени за масивните 330/710 R18 гуми, а ауспусите се намират високо отзад, където по принцип намираме задното стъкло. Дизайнът на новата Toyota позволява максимална аеродинамичност, за което помага и огромния спойлер отзад.

Дали някога тази идея ще се превърне в реалност? Toyota твърдят, че „ще мине доста време преди клиентите да могат да седнат зад волана“. Ние знаем, че този модел служи за пример за идеята на компанията за спортните им коли в бъдещето.

toyota-gr-super-sport-concept (2)
toyota-gr-super-sport-concept
toyota-gr-super-sport-concept (3)
toyota-gr-super-sport-concept (4)
toyota-gr-super-sport-concept (5)
toyota-gr-super-sport-concept (1)