Льоб се връща за три кръга във WRC

Легендата Себастиан Льоб ще направи своето дългоочаквано завръщане в шампионата WRC със Citroen с частична програма за 2018. Французинът ще участва в ралитата Мексико, Корсика и Каталуния.

С пълна програма и основен пилот е Крис Мийк, който ще бъде подкрепен от Крег Брийн.

Льоб има 9 титли при пилотите (2004 – 2012), 8 титли при конструкторите със Citroen (2003 – 2005 и 2008 – 2012) и 78 рали победи. След като  се оттегли от участие в пълен сезон на WRC в края на 2012, през 2013 Льоб се състезава в 4 ралита и се след това се появи през 2015 на рали Монте Карло .

В отбора участват още и Кхалид Ал Касими, който ще застане зад волана на трети автомобил Citroеn C3 WRC и ще участва в няколко състезания, и Стефан Лефабър, който ще се състезава със Citroën C3 R5 във WRC2.

„За 2018, ние решихме да продължим това, което градим с Крис и Крег вече няколко сезона. Скоростта на Крис е неоспорима и в комбинация със спокойствието, което той демонстрира в края на годината, той се доказа като истински лидер в отбора. Неговата цел сега са победите и позиция в шампионата. Междувременно, резултатите на Крег доказаха, че той има какво да покаже. Той има на къде да се развива и какви цели да си поставя. Щастлив съм, че отваряме нова страница във великолепната история между Себастиан Льоб и Ситроен: нямаше как той да се завърне във WRC с някой друг, ако не с нас! По време на тестовете той показа, че не е загубил своите умения по отношение на скоростта . Относно Стефан, убедени сме, че той ще е добър посланик на Citroën C3 R5 за който имаме големи надежди“, коментира Ив Мантон, ръководител Citroеn Racing Team

„След тестовете тази година всички са доволни, на първо място аз, разбира се. Следващата логична стъпка беше участието в тези три състезания. Усещането когато участваш в рали е едно от най-вълнуващите преживявания. За мен е изключително удоволствие да се върна с отбора с който съм постигнал толкова много успехи! Нямам очаквания, искам да се наслаждавам”, споделя Себастиан Льоб.