Меган Маркъл с Rolls-Royce от 1950г. на кралската сватба

Тази кола е принадлежала на кралица Елизабет II.

Събитие подобно значение носи много емоции и ни дава представа за внушителните традиции на кралското семейство. Няма как обаче да не обърнем внимание на автомобила, в който пристигна булката.

Докараха графинята на Съсекс в Rolls-Royce Phantom IV от 1950г. Това е колата, използвана преди време от кралица Елизабет II и принц Филип. Собствениците обаче не са единственият фактор, който прави този автомобил толкова специален.

Всъщност, този Phantom IV е една от 18-те коли, които компанията е произвела от 1950 до 1956г. Да, точно така – 18 бройки. Естествено, единствените хора, които са имали правото да ги притежават са били кралското семейство и други важни личности на висок пост в английското управление.

Появата на този много специален автомобил символизира приобщаването на Меган Маркъл към семейството. Използването на Phantom IV е традиция, последно спазена от Кейт Мидълтън през 2011г. на сватбата си с принц Уилиам.

В момента се знае за 16 броя Phantom IV, включително този, който видяхме на сватбата. Другите 15 са по музеи или при колекционери.

the-queens-rolls-royce-phantom-iv (1)
the-queens-rolls-royce-phantom-iv (4)
the-queens-rolls-royce-phantom-iv (3)
the-queens-rolls-royce-phantom-iv
the-queens-rolls-royce-phantom-iv (2)

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*