Мистериозната Corbellati хиперкола

Твърди се, че така наречената Missile ще бъде способна на 482 км/ч, но трябва да видим, за да повярваме.

Ще видим новата хиперкола, способна на подобни скорости на автосалон Женева. Производителят е Corbellati – семейство, което се е занимавало с бижутерия и изкуство през последните 70 години и сега явно работят над първата си кола. Продуктът има над 1000 к.с. и се нарича Missile.

Въпреки че има много скрити от показаните снимки детайли, информацията от сайта ни дава надежди за един красив автомобил. Corbellati твърдят, че под капака ще се крие 9-литров V8 двигател, произвеждащ 1800 к.с. Този обем ще направи хиперколата рекордьор за всички пътни автомобили, с повече дори от 8.4-литровия V10 на Dodge Viper. Цялата тази мощ ще е свързана със 6-степенна трансмисия и изпращана само към задните колела. Спирането ще се осигурява от керамични спирачки.

Разбира се, целта на компанията е да създаде най-бързата пътна кола на света, подобрявайки рекорда на Koenigsegg Agera. Постижението към което бижутерското семейство се цели е 498 км/ч. Предстои да разберем дали това ще бъде реалност или просто поредната измислица.

corbellati-hypercar
corbellati-missile
corbellati-missile (1)
corbellati-missile (2)
corbellati-missile (3)