Най-скъпото SUV на света

Искате нещо впечатляващо? Имате излишни 3,5 милиона лева? Karlmann King е за вас.

Скоро Rolls-Royce ще пуснат на пазара първото си SUV – Cullinan. Очаква се то да бъде най-скъпото и луксозно високо превозно средство. Само че, това не е точно така.

Пред вас стои 6-тонният, брониран Karlmann King, който струва около 3 500 000лв. Е, все пак безопасността е на първо място. Ако целите да сте предпазени от околния свят, това „нещо“ е за вас, понеже няма какво да го спре.

Основата е на Ford F-550, но китайската компания IAT е създала този невероятен дизайн, който в последствие се изпълнява от определен екип в Европа. Изобретателите на автомобила коментират дизайна като „безпрецедентен пир за очите“, което е наистина близо до истината. Karlmann твърдят, че в създаването на този външен вид са участвали около 1800 човека. Звучи достоверно.

Задвижван е от 6.8-литровия V10 двигател на Ford, който за изненада на всички, не произвежда толкова много мощ – само 400 к.с., което наистина не звучи като много, когато си припомним, че става дума за 6-метров камион с маса от 4,5 тона (6 тона, ако искате да е брониран). Казах ни, че максималната скорост е 140 км/ч.

Вътре, дизайнът е също толкова стряскащ, само че там е обвит в кожа и злато. Има си звездно небе, каквото сме виждали и в RR, La-Z-boy дивани, кафе машина, неоново осветление, телевизор, електрически масички, система за пречистване на въздуха и хладилник. Това, което обаче привлича погледа най-бързо, е етикета с цената.

m15
m04
m25
m05
m08
m07
m02
m03