Наследникът на C5 ще промени седаните

PSA Group се опитва да спаси седаните от битката с пазара на SUV-тата в момента. Ново Peugeot 508 ще бъде създадено и може да се твърди, че ще размърда застоялия въздух на автомобилния пазар. В същото време, Citroen също се са се концентрирали над колата, която ще замени застаряващото C5.

Този път обаче няма да бъде поредният удобен седан, който да бъде изместен набързо от цяла армия SUV-та. Шефът на компанията, Линда Джаксън, каза на TopGear, че наследникът на C5 няма да бъде класически седан, защото „тези автомобили са изчезващи в Европа.“

Вдъхновението на проекта е CXeperience, чиято концепция се вижда на снимките. Идеята на тази кола е да промени цялостно типичния седан, за да го направи конкурентоспособен до различните SUV-та, които в момента доминират пазара.

Имайки се предвид, че компанията цели да прави колите си възможно най-комфортни, има голяма вероятност новият им автомобил да разполага с „Progressive Hydraulic Cushions”. За тази технология са били нужни 20 патента, за да може окачването да се използва и в бъдещи модели на компанията.

Обещан ни е „стряскащ дизайн“, но Джаксън знае, че новият седан има малки шансове да се продава много. След като знаем, че проектът ще взаимства много от SUV-тата, може да се каже, че ще има много общо с Volvo S60 Cross Country. Нямаме търпение за 2020г.

citroen-cxperience-concept (5)
citroen-cxperience-concept
citroen-cxperience-concept (8)
citroen-cxperience-concept (7)
citroen-cxperience-concept (4)
citroen-cxperience-concept (3)
citroen-cxperience-concept (1)
citroen-cxperience-concept (2)
Base de donnée : Astuce Productions