Насочени накладки от ново поколение на Ferodo

Технологиите за намаляване на шума и вибрациите на автомобила при движение заемат все по-предни позиции сред приоритетите на производителите. Това се дължи както на увеличаващите се изисквания на клиентите за удобство и лукс, така и на устойчивия ръст на пазара на хибриди и електромобили. Предвид че за машините с вътрешно горене няма безшумни системи като в най-новия дял на автомобилната индустрия обаче, това изисква все по-голяма изобретателност за осигуряването на безшумно и гладко возене, особено по отношение на спирачките.

 

Отговорът на компанията Federal-Mogul Motorparts на тази тенденция е пускането на пазара на нова гама насочени дискови накладки от марката Ferodo. Новите накладки са асиметрични и със специален дизайн, така че да притискат спирачните дискове под ъгъл, който позволява значително намаляване на вибрирането и шума при спиране без никакъв компромис с функцията. Това се постига с две промени в устройството на накладките – чрез скосяване в единия край при точката на допиране, или чрез малък отвор с формата на полумесец върху междинния слой на задната пластина.

 

„Намаляването на нивата на шума и вибрациите е огромно предизвикателство, особено на фона на растящия пазар на безшумните хибридни и електрически автомобили. Това ни кара да търсим ефективни нови решения и технологии и насочените накладки на Ferodo са резултатът“, казва Гьозде Кирали, маркетингов мениджър по спирачните системи във Federal-Mogul Motorparts за  Европа, Близкия Изток и Африка. „С удоволствие представяме на пазара тази новост, заедно с всички необходими технически инструкции за монтажа им. Новаторските продукти и техническото им обезпечаване за клиентите продължават да са от първостепенно значение за Federal-Mogul Motorparts.”

 

Новата продуктова линия към момента съдържа 39 серийни номера, покриващи нуждите на различни превозни средства. И двата вида накладки от ново поколение имат дизайн, който максимално улеснява ориентирането при монтаж. В зависимост от позицията, елементите са маркирани със стрелки или букви, оказващи от коя страна на автомобила трябва да се поставят.

 

При накладките със скосяване най-скосеният край трябва да е насочен към точката, в която накладката прави пръв контакт със спирачния диск. При накладките с монтирана анти-шумова шина с изрязан полумесец отново модифицираният край трябва да е насочен към точката на пръв контакт със спирачния диск.

 

„Ferodo е доказала лидерството си с разработването, производството и популяризирането на иновации при спирачните системи и в производствените материали и технологии. Вярваме, че новите асиметрични накладки от марката са навременно и практично решение на едно нарастващо притеснение в автомобилната индустрия“, коментира Гьозде Кирали.

 

За FederalMogul

Federal-Mogul Holdings LLC е водещ световен доставчик на продукти и услуги, обслужващи световните производители и сервизи на автомобили и оборудване за автомобилната индустрия, лекотоварните, тежкотоварните, морските, железопътните, космическите, енергийните и индустриалните пазари. Продуктите и услугите, предлагани от компанията, намаляват разхода на гориво и вредните емисии, като същевременно укрепват безопасността на превозните средства.

Federal-Mogul оперира два отделни бизнес сегмента, всеки от които има главен изпълнителен директор, подчинен на Борда на директорите на Federal-Mogul.

 

Federal-Mogul Motorparts продава и разпространява широк набор от продукти чрез повече от 20 от най-разпознаваемите марки за следпродажбено обслужване на световния пазар, като същевременно обслужва и производителите на оригинално вграждане с продукти като спирачки, стъклочистачки и компоненти за шасито. Марките за следпродажбено обслужване на компанията включват ANCO чистачки, Beck/Arnley части и спирачни течности с премиум OE качество;  BERU запалителни системи; Champion свещи, чистачки и филтри; Interfil филтри, AE, Fel-Pro, FP Diesel, Goetze, Glyco, National, Nüral, Payen, Sealed Power и Speed-Pro части за двигателя; MOOG компоненти на шасито; и Abex, Ferodo, Jurid и Wagner спирачни продукти и осветление.

Поделението за части за двигатели Federal-Mogul Powertrain проектира и произвежда оригинални компоненти и изделия за защита на системите за леки и тежкотоварни автомобили, за промишлени и транспортни приложения.

 

Federal-Mogul е основана в Детройт през 1899 година с международно седалище в Саутфийлд, Мичиган. В световен мащаб компанията има повече от 55,000 служители в 24 държави.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*