Новата Octavia ще бъде „произведение на изкуството“

Това са думите на Skoda относно колата, която ще запази формата на хечбек, докато в същото време прилича на седан.

В последно време, Skoda обръща най-много внимание на разширяване на SUV предложенията си с Kodiaq и Karoq, но на първо място по продажби остава Octavia с впечатляващите 418 800 бройки за изминалата година, което е близо двойно повече от продажбите на втория по успех модел – Rapid.

Въпреки че Octavia III получи фейслифт миналата година, работата над следващото поколение вече е започнала, като се очаква да видим автомобила завършен в началото на 2020г.

Както при всички модерни модели на Skoda, практичността ще е на първо място, но вече ще има и нови технологии, възможни чрез MQB платформата. Чешката компания е толкова уверена в продукта си, че Алан Фейви, директор на маркетинг отдела на Skoda, го описва като „произведение на изкуството.“

Голяма част от частите ще са същите като при осмото поколение на Golf, което ще излезе догодина. Очаква се да се предлага с лека хибридна система или плъг-ин хибридна задвижваща система. Разбира се, все още нищо не е потвърдено, но има слухове, че познатият ни 1.5-литров TSI ще продължи да съществува и в следващото поколение Octavia, може би придружен от 1.5 TDI.

Дизайнът на новия модел също още не е разкрит, но не очакваме да ни зашемети с красивите си линии, все пак компанията не е известна с естетиката на колите си. Надяваме се поне, че разделените фарове ще останат в миналото.

Междувременно, нека не забравяме, че Skoda в момента довършва новото поколение на най-високия си клас – Superb, докато работи над конкурента на VW Golf – Rapid, който обаче ще си има ново име.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*