Новата Skoda Octavia се връща към класическите фарове

Следващата генерация на най-успешния модел на Skoda – Octavia, трябва да излезе през 2020 г., но вече се появиха и първите подробности за нея. Според изданието CarsWeek, моделът ще получи класическо оформяне на предните фарове, което е доста изненадващо за феновете на марката.

Почти всички автомобилни експерти определят Skoda Octvia като един от най-практичните семейни автомобили в своя сегмент. Първата генерация излезе още през 1996 г., като оттогава машината непрекъснато бе подорявана. Разширено беше пространството в салона, увеличен беше багажникът, а дизайнът ставаше все по-привлекателен. Всичко това позволи на Octavia да се утвърди като един от най-продаваните модели в Европа.

Последните промени по машината бяха направени през 2017 г., като сред тях беше интересното разпределение на предната оптика. То напомня донякъде това на Mercedes-Benz E-Class и беше прието възторжено – както от феновете на марката, така и от специалистите. Сега обаче чехите смятат да се откажат от този подход и новата Octavia ще получи класически фарове.

Промени ще има и в техническата част. Моделът преминава на новата платформа MQB, благодарение на която ще бъде увеличено пространството в салона, както и обемът на багажника. Под капака на следващата Octavia ще попаднат 1,0- и 1,5-литрови бензинови мотори с 95 и 115 к.с., още един 1,5-литров двигател със 150 к.с. Ще има и RS-версия с 2,0-литров агрегат със 197 к.с.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*