Новият Aventador може и да е хибрид

Lamborghini са доста сдържани в света на суперколите, когато стане дума за електрификация, но това може скоро да се промени. Старият Aventador беше прекрасен с бруталния си атмосферен V12 двигател, но вече е на цели 7 години и скоро трябва да бъде заменен. Наследникът му може би ще включва комбинация от бензин и електричество в задвижващата си система.

Директорът на изследванията и развитието на Lamborghini, Маурицио Реджани, направи изказване по време на автосалон Детройт, че вече въпросът не е дали ще има хибриден модел на компанията, а кога ще се случи това.

Един от основните проблеми на модела е масата. Старият модел тежи 1814кг, което е доста повече от конкурентите си от McLaren и Ferrari, въпреки, че те имат хибридно задвижване. Маурицио даже спомена, че точно това е прчината Aventador-ът да използва трансмисия с един съединител.

Имайки предвид, че дори сега, Aventador има карбон навсякъде, намаляването на масата ще е най-голямото предизвикателство за компанията. Една добра новина е, че Реджиани наблегна на факта, че колата ще запази крещящия си V12. В момента моделът произвежда 740 к.с., а заедно с електрически мотор, новият Aventador може да прескочи границата от 1000 к.с.

2018-lamborghini-aventador-s-roadster-live-in-frankfurt (2)
lamborghini-aventador-s-roadster
2018-lamborghini-aventador-s-roadster-live-in-frankfurt
lamborghini-aventador-s-roadster (2)
lamborghini-aventador-s-roadster (1)
2018-lamborghini-aventador-s-roadster-live-in-frankfurt (3)
2018-lamborghini-aventador-s-roadster-live-in-frankfurt (1)