Новият Cayenne „изтече“ от Porsche

Ето, че новият Cayenne е тук доста по-рано отколкото трябваше да имате възможност да го видите. Дни преди насроченото официално представяне на обновения SUV негови официални снимки изтекоха в уеб пространството. Кадрите показват изцяло външността и вътрешността на новата кола в нейната изцяло завършена форма.

Предната част не е променена драматично като са освежени светлинните елементи във фаровете и централната решетка е станала една идея по-голяма. Страничната линия е забележимо по-остра, а снижената назад линия на покрива е точно както бе показана на различните скици, които се появяваха по време на разработката. Задницата е повлияна от актуалната визия на  Panamera Sport Turismo с характерната светлинна линия на багажника с интегриран надпис Porsche и стилните стопове. В топ моделите най-вероятно четириъгълните изпускателни тръби ще бъдат заменени от две значителни по размери двойки в двата края на бронята.

В интериора също срещаме познати от Panamera решения. Огромният централен тъч скриийн дисплей на инфотеймънт системата, а, отново в стила на лимузината на Porsche, останалите контроли са съсредоточени на конзолата около скоростния лост – климатика, настройките на окачването, двигателя и кутията и т.н.

Новото Porsche Cayenne ще бъде изградено върху новата MLB Evo платформа на VW Group и ще споделя техниката на Audi Q7 и следващия VW Touareg. На разположение ще бъдат V6 и V8 турбо двигатели, докато дизелова опция ще бъде леко забавена, заради скандалните дизелгейт проблеми. Официално на бял свят новия Cayenne ще се появи на 29-ти август с останалите интересни подробности… и естествено информация кога ще можете да го имате, ако това е „джипката“, която сте чакали!