Новият Citroen Berlingo

Третото поколение на Citroen Berlingo ще носи най-новите платформа и двигател на PSA. Дебютът е насрочен за автосалон Женева.

Citroen ни разкри първите снимки и детайли за новото Berlingo, още преди официалния му дебют. Новият автомобил ще включва нова платформа, двигател, различни технологични новости и коренна промяна във външния вид.

За да го приобщи към останалите коли от този клас на компанията, Citroen го екипират с предница, напомняща на тази, която виждаме и на C3 Aircross SUV. Двойните фарове са си същите, а плъзгащите се врати сега имат електрически прозорци. Дизайнът на задната част си остава подобен на сегашния модел.

Интериорът е напълно променен, чрез елементи от най-новите автомобили на Citroen. Компанията твърди, че това Berlingo е „скок на поколенията“ по отношение на качеството на материалите и изработката. На таблото намираме 8-инчов дисплей с тъч скрийн и 3D навигация.

Безопасността също е взета на сериозно при разработката на тази кола – общо 19 механизма за помощ на водача, като например круиз контрол, самостоятелно спиране, наблюдение на сляпата зона и паркинг асистент.

Два двигателя ще са налични първоначално, но с различни конфигурации на компютрите за различна мощност. Единият е 1.2-литров Puretech бензинов двигател с турбо компресор със 110 к.с., свързан с 6-степенна механична скоростна кутия, а през 2019г. ще имаме достъп и до версия със 130 к.с. с 8-степенна автоматична трансмисия. Освен това ще има и 1.5-литров дизелов двигател със 77, 104 и 130 к.с., като последният ще може да бъде използван с автоматичната скоростна кутия.

4citroenberlingo
3citroenberlingo
1citroenberlingo
2citroenberlingo
7citroenberlingo
8citroenberlingo
6citroenberlingo
5citroenberlingo
9citroenberlingo