Новият Ford Custom е предпремиерно на Турист Ауто Шоу Варна

На специализираното автомобилно изложение Tourist Auto Show във Варна (26-29 април), на щанда на Ford ще бъдат изложени най-новите модели на марката, включително от лекотоварната гама.

Новият Custom
Предпремиера за Варна прави новият Custom в товарната и пътническата си версия. Той запазва имиджа на Transit за водещ в класа товарен капацитет, иновативно товарно пространство като отвор в преградната стена за товарене на много дълги предмети и интегрирани релси на покрива. Задвижва се от модерния дизелов двигател Ford EcoBlue с мощност от 105, 130 и 170 к.с., който осигурява до 13% по-нисък разход на гориво спрямо предходния 2.2-литров TDCi. Както и досега, новият Custom е с две височини на покрива, две дължини и максимален полезен товар до 1450 кг. Интериорът е изцяло нов, с инструментален панел, фокусиран върху потребителя, с „плаващ“ 8-инчов цветен сензорен екран и комуникационна развлекателна система SYNC 3. В новия Custom се предагат също Системата за следене на мъртвата точка с Предупреждение за страничен трафик, Асистент за предотвратяване на сблъсъци със засичане на пешеходци, Предупреждение за спазване на лентата, Стабилизация при страничен вятър и Адаптивен круиз контрол.

Новият EcoSport
Другата премиера на щанда на Ford е новият EcoSport. Той вече се предлага с интелигентната 4х4 система на Ford, която следи сцеплението на колелата с пътната настилка и регулира подаването на въртящ момент към предните и задните колела 20 пъти по-бързо от едно мигване на окото. Новият EcoSport е с оптимизирани пружини, амортисьори, кормилен механизъм, торсионна греда на задната ос, настройки на електронната програма за контрол на стабилността (ESP) и профили на подпомагане на кормилното управление. EcoSport се отличава с дръзкия, динамичен дизайн на останалите SUV автомобили на Ford и притежава усъвършенстваната комуникационна и развлекателна система SYNC 3 на Ford, съчетана с 8-инчов цветен сензорен екран. Нова аудиосистема B&O PLAY предлага превъзходно аудио изживяване; с десет високоговорителя, включително монтиран в багажника субуфер. EcoSport предлага за първи път круиз контрол с регулируем ограничител на скоростта, камера за обратно виждане за по-ефективно и безопасно паркиране, система за следене на мъртвата точка и за контрол на стабилността.

Изцяло новата Fiesta
Новата Fiesta е Автомобилът на България за 2018 година, надграждайки постиженията на предшественика си, който бе най-продаваната малка кола на Стария континент от 2012 до 2016 г. включително. Fiesta премина през пълна промяна и е по-модерна, иновативна, динамична и впечатляваща отвсякога. Компактният модел вече е по-зрял, завършен и с най-разнообразната гама досега. Технологиите включват SYNC 3 с 8-инчов цветен сензорен дисплей, стъклен отварящ се панорамен покрив, премиум аудиосистема Bang & Olufsen, отопляем кожен волан, система за засичане на пешеходците и през нощта, автоматичен паркинг асистент, стандартна система за спазване на лентата и др. Обезшумеността в купето и комфортът при пътуване съперничат на по-висок клас автомобил. Завладяващото ѝ пътно поведение е водещо в сегмента. Новата Fiesta постигна максималните 5 звезди за безопасност от Euro NCAP, както и максималния резултат на тестовете за страничен удар. Организацията отличи Fiesta едновременно за защитата на пътниците и на децата.

Kuga
Kuga е интелигентен SUV, който дава възможност на своите собственици да водят активен начин на живот и да правят нещата, които обичат. Чувства се еднакво добре както в града, така и на дълъг път и дори извън асфалтираните пътища. Интелигентната 4х4 система на Ford разпределя въртящия момент към колелата за по-малко от 20 милисекунди. Благодарение на системата за свързаност SYNC 3, Kuga позволява на водачите да управляват аудиосистемата, навигацията и смартфона си чрез прости, разговорни гласови команди, и да боравят с 8-инчовия сензорен екран по същия начин, както с екрана на своя смартфон. Адаптивните фарове на Ford се предлагат за първи път при Kuga. Системата следи околната осветеност и автоматично подобрява видимостта, като настройва ъгъла на лъча на новите биксенонови фарове на една от седемте настройки, в зависимост от скоростта на автомобила, ъгъла на завиване и разстоянието до обекта отпред. Kuga предлага хендсфри технология за задната врата, която може да се отваря и затваря с леко движение на крака под задната броня. Технологията предоставя на родителите лесен достъп до багажника, когато ръцете им са заети с покупки, детски колички и малки деца.

Courier
Най-продаваните лекотоварни автомобили в Европа през 2015, 2016 и 2017 година са с марката Ford. Courier, Connect, Custom и Transit увеличават пазарния си дял в страните на Стария континент, благодарение на издръжливостта, надеждността, ниските си експлоатационни разходи и водещата си безопасност. Пъргав и стилен, Courier възнаграждава с водещи ергономия, пътно поведение и комфорт. Ниските експлоатационни разходи, оптималното му товарно пространство и екстремно ниският разход на гориво от 4.0 л/100 км го превръщат в незаменим помощник на бизнеса. Системата Ford Easy Fuel спестява скъпоструващи ремонти, като предотвратява зареждането с погрешен тип гориво.

Ranger
Ford Ranger неслучайно е най-продаваният пикап за 2016 г. на европейските пазари. Притежава най-добрата дълбочина на газене в класа от 800 мм, безкомпромисна безопасност (максималните 5 звезди от Euro NCAP), модерни технологии в помощ на водача, избираемо 4х4 с режим на превключване в дижение. С 1.3 тона товарен капацитет, 1.8 куб.м товарен обем и 3.35 т максимално тегло наприкачения товар, Ranger надеждно превозва всякакви товари. Корав и мощен отвън, пикапът осигурява удобство и защита за своите пътници.

Всички автомобили Ford се предлагат с 5 години гаранция, без ограничение за пробега, а лекотоварните модели – до 250 000 км пробег.