Новият Mercedes-AMG G63

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Изцяло обновеният G-Wagen има сходна мощност с тази на AMG GT R.

Това е новата G-Класа, която всички чакахме, макар и да е 21-ви век. Под квадратния капак лежи познатият ни 4-литров V8 двигател на AMG с два турбо компресора. Досега немската компания винаги е ограничавала мощта на G-Wagen, поради причината, че старомодното и шаси не може да поеме голямо количество сила. Сега обаче, всичко е променено и новата платформа позволява своеволия в задвижващата система.

И така, новото G63 произвежда 585 к.с., което е сравнимо с статистиките на AMG GT R. 40% от всичко това отива към предните колела, а останалите 60% – към задната ос. Трансмисията е 9-степенна и автоматична.

Резултатът е един контейнер с фарове, способен да развива 100 км/ч само за 4.5 секунди. Това е почти цяла секунда по-малко от стария модел. Освен това може да достигне максимална скорост от 219 км/ч, а ако изберете да закупите и AMG Driver Package (адекватно решение) ще може да докара усмивка на лицето ви с 240 км/ч.

Освен осезаемите промени в скоростта и представянето, AMG са се постарали и да направят звяра по-икономичен. Да, икономична G-Класа. Сега вече харчи около 13.2 литра/100км, което е значително по-малко от това, което виждахме на таблото в предните поколения.