Новият Mercedes-Benz Sprinter дебютира в Лесново

Mercedes-Benz Sprinter Tourer – Exterieur, Brillantsilber Metallic, Hinterradantrieb Mercedes-Benz Tourer – Exterior, brilliant silver metallic, Rear-wheel drive

Третото поколение на Mercedes-Benz Sprinter бе разбулено официално в България на на специализираното изложение TRUCK EXPO. Ванът впечатлява със своя прогресивен дизайн, плюс функции за комфорт и безопасност на ниво, характерно за леките автомобили. В същото време той предлага максимална икономическа ефективност благодарение на по-ниските общи експлоатационни разходи и ориентираните към клиента функции. Новите мрежови услуги на Mercedes PRO connect в съчетание с напълно новите мултимедийни системи MBUX (Mercedes-Benz User Experience) осигуряват идеална база за всички логистични и транспортни изисквания. Това започва със сложното управление на голям парк и завършва с парка на малки компании. Mercedes PRO connect осъществява връзката между управителя на парка с всички превозни средства и техните шофьори. Това дава възможност за управление на заданията онлайн и за извличане почти в реално време на информацията за превозните средства, като например местоположение, ниво на горивото или интервали за поддръжка. Осем пакета, налични франко завода с централизирани услуги за парка, превозните средства, шофьорите и услуги, базирани на местоположението, ще бъдат въведени при пускането на пазара на Mercedes PRO connect. Те включват, напр. наблюдение на превозните средства, експлоатация на превозните средства, комуникация с парка, управление на техническата поддръжка и дигитален Бордови дневник на шофьора.

 

Вариантите на каросерията могат да бъдат: частично остъклен товарен ван, пътнически ван, пикап, шаси, автобус или кемпер-ван, три конфигурации на задвижването, конструкции на кабината, дължини на каросерията, товароподемност в тонове, височини на товарното отделение и характеристики на оборудването – тези параметри сами по себе си позволяват допълнително увеличаване на броя на възможните варианти на Sprinter. В резултат на това могат да бъдат конфигурирани повече от 1700 различни версии. Тази увеличена до максимална степен модулност определя ядрото на новата концепция на Sprinter, отговаряйки както на специфичните за сектора изисквания, така и на изискванията на различните клиентски сегменти. Продуктовата гама включва, напр. решения за куриерски услуги за доставка на стоки от транспортния център до крайния клиент, за превоз на стоки на по-дълги разстояния или за сервизни техници, които използват своето превозно средство като мобилен магазин за резервни части. Новият Sprinter може да бъде използван като кемпер-ван или автобус, както и като линейка от аварийно-спасителните служби.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*