Новият Opel Corsa ще бъде тотално различен

Първият напълно нов модел на Opel след преминаването към френския алианс PSA Group ще бъде шестата генерация на Corsa, която трябва да се появи в началото на 2019 г. Хечбекът ще бъде напълно различен, след като се наложи да бъде преработен изцяло, разкрива шефът на германската марка Михаел Лошерер.

Първоначално автомобилът е бил изграден на платформата Gamma G2SC на концерна General Motors, но след закупуването на Opel от PSA през пролетта на 2017 г. генералният директор на френския алианс Карлос Таварес е сложил кръст на проекта. Това е наложило Corsa да бъде преработен изцяло, като премине на ново шаси – CMP. И съответно е довело до по-късната му появя на пазара.

Както съобщава изданието Autocar, при следващата Corsa ще дебютира новият дизайн на Opel, загатнат от концептуалния Opel GT X Experimental. Хечбекът няма да се предлага с 3 врати заради ниското търсене на подобни автомобили. По-голямата част от салона и мултимедийната система ще бъдат същите като при новото Peugeot 208, чиято премиера също предстои.

Общи ще са и двигателите на двата хечбека – 3-цилиндрови турбомотори агрегати PureTech 1.0 и 1.2, развиващи до 110 к.с., както и 4-цилиндров туродизел 1.6 HDI със 75 или 100 к.с. Скоростните кутии са 5-и и 6-степенни механични, както и автомат с 6 предавки.

Като цяло през 2017 г. продажбите на Opel Cors в Европа спаднаха с 12% – до 231 434 бройки, което отрежда 5-о място на модела в сегмен B+ и общо 8-мо сред всички продадени нови автомобили на Стария континент.

За сравнение, от лидера в класа Renaut Clio са продадени 321 472 единици, а резултатът на най-популярната кола в Европа – VW Golf, е 482 177 бройки.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*