Новият Range Rover остава без V8 двигатели

Следващото поколение на всъдехода Range Rover ще бъде изградено на напълно нова алуминиева платформа. Легендарният модел ще претърпи леки промени в дизайна, но гамата от двигатели ще бъде напълно подменена, съобщава британското издание Autocar.

Според информациите, сегашните V6 и V8 двигатели ще бъдат заменени от редови 6-цилиндрови мотори от семейството Ingenium. Някои от тях ще станат част от умерени хибридни силови агрегати, в които на двигателя с вътрешно горене помага стартер-генератор. Всички тези промени, както и добавянето на редица системи за безопасност и асистенти на водача, трябва да позволят на всъдехода да се превърне в конкурент на Bentley Bentayga и Rolls-Royce Cullinan.

Промяната на платформа ще позволи на новия Range Rover да намали значително теглото си в сравнение със сегашната генерация на модела. Това ще бъде постигнато благодарение на използването на модулното шаси Modular Longitudinal Architecture (MLA). В бъдеще то ще стои в основата на цялата моделна гама на групата Jaguar Land Rover.

Всъдеходът ще запази габаритите на настоящия Range Rover. Сериозно промени обаче ще има в салона, където ще бъде поставена информационно-развлекателна система Touch Pro Duo с два 10-инчови дисплея. Тя работи на базата на изкуствен интелект и автоматично ще може да настройва климатика и автопилота в зависимост от метеорологичните условия. Тази технология вече се тества при прототипи Land Rover Discovery.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*