Новият Volkswagen Touareg

Третото поколение на най-голямото SUV на Volkswagen!

В случай, че не ви е писнало от луксозни SUV-та, VW предалга поредното. Стоманената и алуминиева архитектура напомня на тази на Bentley Bentayga, Porsche Cayenne и Audi Q7.

Има няколко леки подобрения във външния вид на автомобила, които допринасят за по-красивото излъчване на новия Touareg. Примери за това са фаровете и как те се вливат в решетката за един по-завършен вид.

Истинското подобрение обаче се крие вътре. Там откриваме дигитализация на ниво, представена чрез два огромни дисплея, които стоят толкова близо един до друг, че изглеждат като един цял екран. VW се гордее с начина по който, двата монитора са свързани и с нивото на технологиите, криещо се зад тях.

Част от опциите са: „Нощно виждане“, което помага за различаването на хора и животни в тъмна обстановка, Автопилот, който завива, спира и ускорява самостоятелно до скорост от 60 км/ч. Има си и завиване с четирите колела, за да се усеща по-гъвкав, защита против превъртане и дисплей, прожектиран директно на предното стъкло.

Идва ред на размера. Новият модел е по-дълъг, по-широк и по-нисък от предишния, така че изглежда доста по-злобен. Пространството също е значително – багажникът има 810 литра, което е със 113 повече от стария модел. Плъг-ин хибридът с 367 к.с. под капака ще се предлага само в Китай, където Touareg се продава най-добре, но това не означава, че няма да го видим в Европа след известно време. Засега обаче, ще трябва да се задоволим с V6 дизеловите двигатели, произвеждащи 231 и 286 к.с. По-късно ще има и V6 бензинов двигател с 340 к.с.

Какво мислите за новото луксозно SUV на Volkswagen?

new_touareg_-_blue_-_interior_21
new_touareg_-_blue_-_interior_9
new_touareg_r-line_-_white_20
new_touareg_r-line_-_white_15
new_touareg_r-line_-_white_17
new_touareg_-_blue_-_interior_2
new_touareg_r-line_-_white_22