Новият VW Beetle става електрически хечбек с 4 врати

Бъдещето на един от най-популярните автомобили в историята – Volkswagen Beetle, засега все още е загадка, като вариантите са два. Първият е производителят да се откаже от модела, а вторият – да го предложи в напълно нов вариант, който да го направи конкуретноспособен.

По информация на изданието Carscoops, втората възможност е далеч по-вероятна и Beetle да се завърне като електромобил. Той ще получи обновена външност с по-голяма разстояние между двете оси и с две допълнителни врати отзад. За хечбека се предвиждат и светодиодни елементи на бронята, както и различни джанти.

Поставянето на електрически агрегат означава преминаване към новата платфома MEB, която Volkswagen ще използва за бъдещите си електрически модели от семейството I.D. Сред тях ще има и още един хечбек на ток – ID Hatch, който трябва да се появи на пазара през 2019 г.

Очаква се крайното решение за бъдещето на Beetle да бъде взето не по-късно от 2020 г. Това означава, че електромобилът ще се появи поне година по-късно. Идеята на Volkswagen е това да бъде нишов модел, предназначен за тези, които все още предпочитат класически форми на „бръмбара”, но в съвременна опаковка.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*