Новото Audi A6

Dynamic photo Colour: tango red

Осмото поколение седан ще се присъедини към A7 и А8 с нова физиономия и технологичен интериор през 2019 г.

Броени часове след като снимки на A6 изтекоха в интернет, Audi разкри колата официално и разбрахме, че ще я видим следващата седмица на автосалон Женева. Във външния вид няма много разлики в сравнение със стария модел, но когато се вгледате се намират някои промени.

Като започнем с това, че новият модел е съвсем малко по-голям от предходния, трябва и да се обърне внимание на предната решетка, наподобяваща тази на A7. Отзад обаче виждаме, че еволюцията е очевидна. Изцяло променени фарове и линия между тях с хромов отблясък. A6 може да бъде закупена в 14 различни цвята, като 7 от тях са нови за 2019г.

Промените вътре са коренни. Всичко е дигитално, започвайки от 10.1-инчовия MMI екран, под него има втори 8.6-инчов дисплей за управление на климатика и други удобства. Междувременно зад новия волан, шофьорът вижда 12.3-инчов дисплей. Пространството в колата също е увеличено.

Типично за Audi, новото А6 е пълно с всевъзможни технологии, някои от които са 5 радарни сензора, 5 камери, 12 свръхзвукови сензора, както и лазерен скенер за Park Assist пакета. Това включва автоматично паркиране, което маневрира самостоятелно автомобила в паркомястото или гаража без вътре да има някой.

Новото А6 ще предлага две опции за двигател на европейския пазар. Първият е 3-литров TFSI V6 с турбо компресор, произвеждащ 340 к.с., а вторият е 3-литров TDI дизелов с 286 к.с. TDI двигателят е свързан с 8-степенна типтроник трансмисия, докато другият използва 7-степенен S tronic. Всички модели имат хибридно задвижване, което им помага при определени скорости, както и за start/stop опцията.

2019-audi-a6 (4)
Audi A6 Sedan
Audi A6 Sedan
2019-audi-a6 (6)
Audi A6 Sedan
2019-audi-a6 (7)
Audi A6 Sedan
2019-audi-a6 (5)
Audi A6 Sedan