Новото Audi RS6

Dynamic photo Colour: tango red

Би трябвало да го видим в началото на 2019г. с до 650 к.с. и опция за седан.

Още не е минал и месец откакто Audi разкри своя нов A6 по време на автосалон Женева, а вече са плъзнали слухове за S и RS подобренията. Предполага се, че бруталното комби също ще се предлага и под формата на седан и може би ще има 650 к.с.

По всяка вероятност, основните пазари за модела ще бъдат Китай и САЩ. Ако трябва да правим сравнение, конкурентите на най-мощната версия на A6, BMW M5 и Mercedes-AMG E63, също се предлагат с по 4 врати, като второто разполага и с комби версия.

Както вече споменахме, според слуховете, този модел се очаква да крие 650 коня под капака си, когато разполага с допълнителния спортен пакет. Стандартната RS6 може би ще има около 605 к.с., което все пак е с 45 повече от сегашната версия на модела.

Очакваме същия 4-литров V8 двигател с два компресора, който откриваме и в Porsche Cayenne Turbo, Lamborghini Urus и други. Новото RS7 ще има по-мощна версия с хибридно задвижване, но вероятността това да се пренесе и в 6-тата серия не е голяма.

Разбира се, тази информация е извлечена от слухове, така че може да има и изненади, но със сигурност знаем, че може да очакваме с нетърпение дебюта на RS6.

Новото Audi A6:

2019-audi-a6 (6)
2019-audi-a6 (4)
Audi A6 Sedan
Audi A6 Sedan
Audi A6 Sedan
2019-audi-a6 (5)
Audi A6 Sedan