Новото Audi SQ3 ще получи мотор с 310 коня

Новото поколение на компактния кросоувър Audi Q3 беше показано в края на юли, а сега компанията-производител регистрира в европейското патентно ведомство за интелектуално собственост (EUIPO) изображения на негова различни вариация. Обозначението на модела не се съобщава, но по всичко изглежда, че това е междинната спортна версия SQ3.

Според информациите, новата модификация ще бъде представена в началото на 2019 г. След нея трябва да видим и най-мощният вариант на модела – Q3 RS, който в момента усилено се тества от инженерите на Audi. Очаква се двата спортни кросоувъра а получат един и същ двигател – 2,5-литров с 5 цилиндъра, като при SQ3 мощността му ще бъде 310 к.с., а при Q3 RS тя ще надхвърли 400 к.с.

Доскоро се считаше, че за по-слабия „спортист” от семейството Audi Q3 е предвиден 2,0-литров турбомотор с 4 цилиндъра, но тези твърдения бяха отхвърлени от експерти, видели наживо автомобила. Това е станало на пистата „Нюрбургринг”, където Audi тества новото SQ3 и наблюдателите са категорични, че кросоувърът все пак разчита на 5-цилиндров двигател. Същият се поставя и на хечбека RS 3 Sportback.

Що се касае до промените във външия вид, при SQ3 те ще бъдат подобни на тези при Audi SQ5. Спортната версия на кросоувъра ще получи нови брони и въздухозаборници, променена решетка на радиатора, а тръбите на изпускателната система ще имат елипсовидна форма и ще приличат повече на декорация.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*