Новото BMW 3-Series ще се появи наесен

Сегашната генерация на BMW 3-Series с индекс F30 остарява стремително и се превръща в най-възрастният модел в този сегмент. Затова и баварската компания готви премиерата на новото поколение, което, по информация на BMWblog, ще бъде показано още през есента на тази година.

Засега няма яснота дали премиерата на модела ще се състои по време на автосалона в Париж в началото на октомври или ще германският производител ще предпочете да организира собствено мероприятие. Във всички случаи BMW ще представи „тройка” във версия седан, която ще получи индекс G20.

Продажбите на модела на ключови пазари ще стартират още в началото на 2019 г., а през пролетта трябва са видим и останалите варианти на модела. Първо ще излезе комбито, а след него и лифтбек Gran Tourismo. Едновременно с това баварците ще разкрият и новото семейство 4-Series, което е изградено на съща платформа. В него ще бъде включено четириврато Gran Coupe.

Гамата двигатели на следващото поколение на „тройката” ще се състои от бензинови и дизелови турбомотори с обем 1,5-.2,0 литра. Ще има и 6-цилиндров битурбо агрегат за модела M4. Мощността на двигателите ще варира от 140 до 470 к.с. (отново за M3). Предвижда се и хибридна версия, която да се зарежда от електропреносната мрежа (plug-in). Само на ток тя ще изминава над 50 км.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*