Новото S63 AMG: S-Class с две турбини

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

S63 AMG не е напълно нова. Това е един вид подобрена версия на кола, която е с нас от няколко години. Има значителна разлика в дизайна – по-красиви светлини и подобни украшения, но наистина важната новост е двигателя.

S63 AMG използва 4-литровия V8, който може да намерите в най-мощната версия на E63 AMG, произвеждащ 610 к.с. и 900 нм. Това изстрелва дългата версия на S63 AMG до 100 км/ч за 4.3 секунди.

Това си е доста пъргаво за двутонна, дълга над 5 метра лимузина. Също впечатляваща е максималната скорост от 310 км/ч, ако закупите AMG Driver пакета.

Въпреки чудовищния двигател, усещането не е екстремно или спортно. Нищо не може да наруши спокойната атмосфера вътре, колкото и да се опитвате. За това помага и 9-степенната автоматична скоростна кутия.

Това не го ли прави скучно?

Не се притеснявайте, особено ако поръчате опцията за задно предаване, колата може да унищожава гуми доста добре. Има скрит див звяр под дебелата, спокойна кожа на лимузината.

Перфектната опция ако искате пъргава лимузина, оборудвана с всичко, от което се нуждаете. Ако пък не ви стига тръпката от шофирането, винаги можете да се обадите на Brabus, те с удоволствие ще ви осигурят S-Class, който е достатъчно бърз, че да ви върне назад във времето.