Нов Aston Martin Vantage влиза в производство

„Най-спортният модел“ на компанията ще се прави ръчно в Гейдън.

За пръв пър видяхме модела на 21-ви ноември 2017г., малко преди автосалон Лос Анджелис. Сега производството на дългоочакваната кола започна, присъединявайки се към DB11 семейството, Rapide S и предстоящото DBS Superleggera.

Заслужава си да кажем, че началото на това ново поколение Vantage не означава, че краят на предходното е дошъл. Aston Martin все още трябва да построи още няколко бройки от последната версия на предишния модел – V12 Vantage V600.

Като говорим за Vantage V12, Aston Martin обмисля да постави 12-цилиндровия мотор от DB11 в новия Vantage. Под капака има достатъчно място, но още нищо не е потвърдено, защото не се знае какъв ефект ще има по-тежкият двигател върху баланса на автомобила.

Ако очаквате да си купите новия Vantage с ръчна трансмисия, ще трябва да почакате още поне една година. Вероятно ще бъде същата 7-степенна кутия като тази в гореспоменатия V12 Vantage V600. Преди това, ще може да се наслаждаваме само на създадената от ZF 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Aston Martin сподели, че започва с доставките още този месец.

2019-aston-martin-vantage-production-start (3)
2019-aston-martin-vantage-production-start (1)
2019-aston-martin-vantage-production-start (2)
2019-aston-martin-vantage-production-start

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*